UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти грабують архівні та культурні фонди музеїв Маріуполя, найцінніші речі хочуть вивезти до РФ – радник мера

Російські війська займаються мародерством не лише особистих речей українців, а й культурних цінностей.

Російські окупаційні війська грабують архівні та культурні фонди музеїв Маріуполя. Вони мають намір вивезти все до Донецька, а потім найцінніші речі будуть відправлені до Росії. Про це заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте також: Глава МЗС України закликав генсека ООН чинити тиск на РФ для проведення евакуації з Маріуполя

«Прямо зараз окупанти грабують архівний та культурний фонди Маріупольських музеїв. Повідомляють про наміри все вивезти до Донецька, а потім після оцінки "відправити найбільш цінні експонати на експозицію до Росії". Росія - країна офіційного пограбування. Лють. Просто лють», – написав він.

Нагадаємо, російські солдати, які вторглися до нашої країни, стають мародерами, вони крадуть особисті речі, які належать українцям. На російському ресурсі Avito з'явилася олімпійка Збірної України з футболу. В описі зазначено, що річ "була взята під Броварами як трофей".

Раніше у Головному управлінні розвідки Міноборони повідомили, що Росія не відмовилася від планів застосування хімічної зброї проти українських військових та мирного населення на території заводу "Азовсталь".

Зустрівши в Україні запеклу відсіч, Кремль відмовився від задуму захопити Київ і призначити там свій маріонетковий уряд. Москва оголосила, що спочатку її головною метою був вихід на межі Донецької та Луганської областей, а також створення сухопутного коридору з Криму на Донбас. Які перспективи чекають на загарбників найближчим часом розповіла Тетяна Силіна у статті «Битва за Донбас: чому Путін має програти»?