UA / RU
Підтримати ZN.ua

Оксфордський словник не зміг обрати одне слово 2020 року

Замість цього словник опублікував цілий ряд понять.

Оксфордський словник англійської мови не зміг цього року вибрати одне, найголовніше, слово року. Замість цього він опублікував цілий ряд понять, які були важливими в цей непростий для всіх рік, повідомляє «Громадське».

«Англійська мова, як і всі ми, була змушена швидко адаптуватися цього року. З огляду на феноменальний масштаб змін і розвиток мови протягом 2020 року, в Oxford Languages прийшли до висновку, що його не можна чітко описати одним словом», - йдеться в заяві.

До списку увійшли найбільш часто згадувані слова, в залежності від тих чи інших подій. Наприклад, коли в січні Австралію охопили пожежі, визначальним було слово bushfire - руйнівна лісова пожежа. Там же опинилося і слово «імпічмент», адже в січні 2020 року в Конгресі США почали розглядати звинувачення, висунуті проти президента країни.

Навесні до списку потрапили одразу кілька понять, пов'язаних з пандемією. Це coronavirus, COVID-19, lockdown (примусові карантинні заходи), social distancing ( «соціальне дистанціювання») та reopening ( «відновлення»).

А одним зі слів серпня став прикметник «білоруський» - на честь протестів, які спалахнули в Білорусі після виборів президента цього року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Шмигаль назвав повний локдаун "планом Б" та заявив, що поки точної дати немає

А ось укладачі тлумачного словника англійської мови Collins English Dictionary змогли вибрати одне слово 2020 року. Ним стало слово "локдаун". Крім того, до першої десятки увійшли і інші слова, пов'язані з пандемією коронавірусу.