UA / RU
Підтримати ZN.ua

Оголошено лауреатів кінопремії "Золотий глобус"

Найпрестижніші нагороди - за "найкращий фільм" і "найкращу режисуру", забрала стрічка "Вижив"Алехандро Гонсалеса Іньярітту.

В Лос-Анджелесі в ніч на понеділок, 11 січня, пройшла 73-я щорічна церемонія вручення престижної премії "Золотий глобус". Найкращим фільмом року була визнана стрічка Алехандро Гонсалеса Иньяритту "Легенда Г'ю Гласса". Сам Іньярітту був названий найкращим режисером за роботу над картиною. Крім того, премія за найкращу чоловічу роль у драматичному художньому фільмі дісталася Леонардо ді Капріо, який зіграв головну роль у цій картині.

"Легенда Г'ю Гласса" розповідає історію мисливця Г'ю Гласса, який був поранений на просторах Дикого Заходу і зрадницьки кинутий своїм товаришем Джоном Фицжеральдом. Гласс готовий кинути виклик первісній природі, суворої зими і ворожих племен індіанців, тільки щоб вижити і помститися Фицжеральду.

Нагорода за найращий комедійний фільм в 2016 році присуджена стрічці "Марсіанин", а виконавець в ній головній ролі Метт Деймон узяв статуетку за найкращу чоловічу роль у комедії.

Найкращою актрисою в драматичному фільмі була визнана Брі Ларсон за роботу в канадсько-ірландської стрічці "Кімната" ("Room") режисера Ленні Абрахамсона. Нагороду в якості найкращої комедійної актриси отримала Дженніфер Лоуренс, яка знялася в комедійно-драматичній стрічці "Джой" ("Joy")

Повний список переможців:

Найкращий драматичний фільм

Найкраща комедія або мюзикл

Найкращий актор в драматичному фільмі

Найкращий актор в комедії або мюзиклі

Найкраща актриса в драматичному фільмі

Найкраща актриса в комедії або мюзиклі

Найкращий актор другого плану

Найкраща актриса другого плану

Найкращий режисер

Найкращий сценарій

Найкращий зарубіжний фільм

Найкращий анімаційний фільм

Краща музика

Найкраща пісня

Телебачення

Найкращий драматичний серіал

Найкращий актор в драматичному серіалі

Найкраща актриса в драматичному серіалі

Найкращий комедійний серіал

Найкращий актор в комедійному серіалі

Найкраща актриса в комедійному серіалі

Найкращий телефільм або міні-серіал

Найкращий актор в телефільмі або міні-серіалі

Найкраща актриса в телефільмі або міні-серіалі

Найкращий актор другого плану в серіалі, міні-серіалі або телефільмі

Найкраща актриса другого плану в серіалі, міні-серіалі або телефільмі

"Золотий глобус" - американська премія, що присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси з 1944 року за кінофільми і телевізійні серіали. Премія вручається щороку в січні за результатами голосування 90 міжнародних журналістів, які живуть в Голлівуді. 73-я щорічна церемонія вручення нагород Асоціації іноземної преси Голлівуду (HFPA) пройшла в Лос-Анджелесі. Премію "Золотий глобус" у кіноколах називають генеральною репетицією перед кінопремію "Оскар".