UA / RU
Підтримати ZN.ua

Невідомий заплатив за можливість бути присутнім при огляді «Мони Лізи» 80 тисяч євро

Лувр провів аукціон з незвичайними лотами.

Паризький Лувр провів перший аукціон у своїй історії, який приніс музею 2,4 мільйона євро. Як повідомляє DW, лотами були не тільки твори мистецтва, а й можливість бути присутнім на щорічному огляді картини Леонардо да Вінчі «Мона Ліза».

Зазвичай відвідувачі до цієї процедури не допускаються, але цього року таку можливість вирішили виставити на аукціон. У результаті лот приніс 80 тисяч євро. Це набагато більше, ніж очікування експертів, які прогнозували суму в розмірі не більше 30 тисяч.

Найдорожчим лотом, проданим на аукціоні, стала картина французького абстракціоніста П'єра Сулажа, написана в 1962 році, її продали за 1,4 мільйона євро. В цілому з молотка пішли 20 лотів.

Пандемія COVID-19 серйозно вдарила по музеях усього світу, і Лувр - не виняток. Втрати доходів паризького музею, в порівнянні з 2019 роком, можуть досягти 90 мільйонів євро, зазначив представник Лувру Ян Ле Туер. Під час двох локдаунов 2020 музей закритий вже в загальному більше п'яти місяців. А в літні місяці, коли він працював, кількість відвідувачів була на три чверті меншою, ніж зазвичай.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: У центрі Берліна невідомі пошкодили більше 60 об'єктів у трьох музеях

Станом на четвер, 17 грудня, в світі зафіксовано 74 мільйонів випадків зараження COVID-19. Найбільшими епіцентрами поширення хвороби залишаються США, Індія і Бразилія.