UA / RU
Підтримати ZN.ua

Netflix назвав дату виходу фінального сезону "Корони"

Останній сезон вийде на екрани у двох частинах.

Стрімінговий сервіс Netflix опублікував тизер-анонс виходу шостого та фінального сезону серіалу "Корона". Він розповідає про життя королеви Великої Британії Єлизавети ІІ, яка померла восени минулого року.

Згідно з тизером, шостий сезон шоу вийде на екрани у двох частинах. Першу з них буде опубліковано 16 листопада, а другу – 14 грудня.

Читайте також: Британія та Франція знову перед загрозою війни – король Чарльз ІІІ закликав до нової «Антанти»

Шостий сезон «Корони» розповість про події у житті королівської родини, які відбулися у період з 1997 по 2005 рік. Зокрема, у центрі сюжету будуть прем'єрство Тоні Блера, загибель принцеси Діани, стосунки принца Вільяма та Кейт Міддлтон, а також весілля принца Чарльза та Камілли Паркер-Боулз.

Роль Єлизавети ІІ у новому сезоні серіалу зіграє Імельда Стонтон, яка вже грала її у п'ятому сезоні.

Нагадаємо, перший сезон «Корони» вийшов у 2016 році, його події розвивалися з весілля королеви Єлизавети та принца Філіпа у 1947 році. У кожному сезоні показані періоди життя королеви протяжністю приблизно 10 років.

Кожні два сезони мінялася актриса, яка грала королеву. У перших двох це була Клер Фой, у третьому та четвертому – Олівія Колман, а у двох завершальних – Імельда Стонтон. У різних сезонах серіалу також взяли участь Хелена Бонем Картер, Джилліан Андерсон, Ванесса Кірбі, Джош О'Коннор, Емма Коррін, Метт Сміт та інші.