UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не лише олів'є: класичні страви на Новий рік

Зберігайте рецепти, щоб були під рукою.

До святкування Нового року залишається менше місяця, і так багато потрібно встигнути: прикрасити будинок, завершити всі розпочаті справи, скласти плани на 2022-й. А щоб саме свято вдалося, треба нічого не забути до святкового столу. Ми зібрали рецепти класичних страв, з якими ваш стіл точно буде ситним, затишним та по-новорічному святковим.

Олів'є

Інгредієнти:

Інструкція:

  1. Вимиту в шкірці картоплю та моркву відварити у підсоленій воді до готовності. Яйця відварити окремо, не допускаючи переварювання жовтка.
  2. Все зварене разом з м'ясом чи ковбасою очистити та нарізати кубиками по 5 мм.
  3. Змішати всі інгредієнти, додати дрібно нарізану зелену цибулю та кріп. Приправити чорним перцем, заправити майонезом та поставити в холодильник.
  4. Солоні огірки нарізати кубиками такого самого розміру. Якщо насіння в них велике - видалити його. Скласти огірки окремий контейнер. Також у окремий контейнер покласти зелений горошок.
  5. Перед подачею на стіл додати в салат солоні огірки та зелений горошок. Ще раз перемішати, спробувати і за необхідності додати сіль та чорний перець.

Оселедець під шубою

Інгредієнти:

Інструкція:

  1. Покласти м'ясо, вимиту (але неочищену) моркву, розрізані навпіл цибулю і часник на лист, застелений пергаментом, злегка збризкати рослинним маслом і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Овочі підрум'яняться і дадуть запах, м'ясо добре прогріється. Перекласти все в чашу мультиварки або глибоку каструлю, додати корінь петрушки, перець-горошок, залити водою і поставити варитися на 3-4 години.
  2. Дістати м'ясо, трохи остудити. Розібрати на невеликі шматочки по волокнах і покласти в ємності для холодця. Бульйон процідити через сито, з покладеною на дно ватою, щоб забрати надлишки жиру. Посолити за смаком. Залити м'ясо бульйоном.
  3. Прикрасити холодець можна шматочками моркви, гілочками петрушки чи чогось іншого. Поставити холодець в холодильник або холодний балкон і дати повністю застигнути. Зазвичай він застигає за ніч.

Фруктова тарілка

І куди ж без символу будь-якого Нового року – мандаринок! Очищеним акуратним долькам на тарілці можуть скласти компанію шматочки ананаса, ківі, банана, гілочки винограду та будь-які інші ваші улюблені фрукти.