До святкування Нового року залишається менше місяця, і так багато потрібно встигнути: прикрасити будинок, завершити всі розпочаті справи, скласти плани на 2022-й. А щоб саме свято вдалося, треба нічого не забути до святкового столу. Ми зібрали рецепти класичних страв, з якими ваш стіл точно буде ситним, затишним та по-новорічному святковим.
Олів'є
Інгредієнти:
- 3 картоплини
- 3 моркви
- 4-5 яєць
- 450 г зеленого горошку
- 5-6 солоних огірків
- 350 г курки або вареної ковбаси
- 5 пучків зеленої цибулі
- 1 пучок кропу
- 250 г майонезу
- чорний мелений перець
- сіль
Інструкція:
- Вимиту в шкірці картоплю та моркву відварити у підсоленій воді до готовності. Яйця відварити окремо, не допускаючи переварювання жовтка.
- Все зварене разом з м'ясом чи ковбасою очистити та нарізати кубиками по 5 мм.
- Змішати всі інгредієнти, додати дрібно нарізану зелену цибулю та кріп. Приправити чорним перцем, заправити майонезом та поставити в холодильник.
- Солоні огірки нарізати кубиками такого самого розміру. Якщо насіння в них велике - видалити його. Скласти огірки окремий контейнер. Також у окремий контейнер покласти зелений горошок.
- Перед подачею на стіл додати в салат солоні огірки та зелений горошок. Ще раз перемішати, спробувати і за необхідності додати сіль та чорний перець.
Оселедець під шубою
Інгредієнти:
- гомілка індички - 1 шт. (600 г)
- стегно індички – 2 шт. (1,5 кг)
- морква – 2 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- часник - 1 головка
- корінь петрушки (або зелень) – 1 шт.
- перець горошком – 1 ч. л.
- олія рослинна - 1/2 ст. л.
- сіль – 1,5 ч. л.
- вода – 3 л
- желатин - 25 г
Інструкція:
- Покласти м'ясо, вимиту (але неочищену) моркву, розрізані навпіл цибулю і часник на лист, застелений пергаментом, злегка збризкати рослинним маслом і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Овочі підрум'яняться і дадуть запах, м'ясо добре прогріється. Перекласти все в чашу мультиварки або глибоку каструлю, додати корінь петрушки, перець-горошок, залити водою і поставити варитися на 3-4 години.
- Дістати м'ясо, трохи остудити. Розібрати на невеликі шматочки по волокнах і покласти в ємності для холодця. Бульйон процідити через сито, з покладеною на дно ватою, щоб забрати надлишки жиру. Посолити за смаком. Залити м'ясо бульйоном.
- Прикрасити холодець можна шматочками моркви, гілочками петрушки чи чогось іншого. Поставити холодець в холодильник або холодний балкон і дати повністю застигнути. Зазвичай він застигає за ніч.
Фруктова тарілка
І куди ж без символу будь-якого Нового року – мандаринок! Очищеним акуратним долькам на тарілці можуть скласти компанію шматочки ананаса, ківі, банана, гілочки винограду та будь-які інші ваші улюблені фрукти.