UA / RU
Підтримати ZN.ua

Названо володарів 80-ї премії «Золотий глобус»

Премію здобула й пісня з індійського фільму, відео на яку зняли у Києві.

У Лос-Анджелесі відбулася церемонія вручення премії "Золотий глобус", яка присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси. Найкращим фільмом у категорії «драма» стала стрічка Стівена Спілберга «Фабельмани».

Спілберга також було нагороджено за роботу над фільмом як найкращого режисера. Найкращим актором у категорії «драма» став Остін Батлер, який зіграв головну роль у фільмі «Елвіс», а найкращою акторкою в цій категорії назвали Кейт Бланшетт за «Тар».

Найкращим актором у комедії чи мюзиклі став Колін Фаррелл («Банші Інішеріна»), а найкращою актрисою – Мішель Єо («Все, завжди і водночас»).

Читайте також: Королева Данії відмовилась від патронату премії Андерсена через росіянку у журі

Здобула нагороду також пісня Naatu Naatu з індійського фільму RRR, відео на яку знімали у Києві. Цього року вона номінована також на отримання «Оскара». Повний список переможців опублікований на сайті премії.

На церемонії нагородження з відеозверненням виступив президент України Володимир Зеленський, якого представив оскарносний режисер Шон Пенн. «Третьої світової не буде, це не трилогія. Україна зупинить російську агресію на нашій землі», - заявив Зеленський.

Переможці премії "Золотий глобус"