UA / RU
Підтримати ZN.ua

Названо ім'я голови журі Каннського кінофестивалю

Кіноогляд у цьому році очолить Алехандро Гонсалес Іньярріту.

Головою журі 72 Каннського кінофестивалю у цьому році стане чотириразовий володар премії "Оскар" режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту, повідомляє The Hollywood Reporter. Відзначається, що кіноогляд вперше очолить представник Мексики.

Сам режисер зазначив, що Каннський кінофестиваль мав для нього велике значення з самого початку кар'єри. "Я дуже задоволений і радий повернутися сюди в цьому році, і безмежно гордий головувати в журі. Кіно ллється по венах планети, а фестиваль є її серцем. Ми в журі будемо вважати за честь нагоду засвідчити нові і блискучі роботи наших колег з усієї планети", - додав Іньярріту.

71-й Міжнародний Каннський кінофестиваль проходив з 8 по 19 травня 2018 року. Тоді журі очолювала актриса Кейт Бланшетт. Крім неї фільми оцінювали французька актриса Леа Сейду, канадський режисер Дені Вільньов, американська актриса Крістен Стюарт, французький режисер Робер Гедигян, російський режисер Андрій Звягінцев, китайський актор Чен Чанг, співачка з Бурунді Хаджу Нін і американська сценаристка Ава Дюверней.