UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нацполіція отримає додаткові повноваження

Поліція буде штрафувати фури за надмірну вагу.

Нацполіція отримає функції контролю за дотриманням автоперевізниками вимог законодавства та норм на автомобільному транспорті. Про це повідомив новопризначений голова МВС Денис Монастирський.

За його словами, дане питання було погоджено з керівництвом Міністерства інфраструктури. Це стосуватиметься як і міжнародних, так і внутрішніх перевезень, габаритно-вагового контролю, режиму праці та відпочинку водіїв.

Також він заявив, що для реалізації вищезазначених планів необхідно провести аудит "Укртрансбезопасності", місць проведення габаритно-вагового контролю тощо.

"По-друге, відбудеться побудова мережі і планування низькошвидкісних високоточних майданчиків автоматичної фіксації порушень габаритно-вагових норм. За нашими спільними підрахунками, їх необхідно близько 100", - зазначив він, передає "Інтерфакс-Україна".

Монастирський повідомив, що Міністерство внутрішніх справ згодом виступить з пропозицією встановлення або побудови таких майданчиків місцевими громадами за власні кошти. А завдяки змінам до Бюджетного кодексу, має відбутися справедливий розподіл штрафів за порушення на дорогах між державним бюджетом, дорожнім фондом, і фондом територіальних громад.

Читайте також: Нацполіція повідомила про підозру чиновнику Міноборони і його спільникові

Раніше повідомлялося про те, що Кабінет Міністрів України від 29 липня отримав подання про призначення трьох нових заступників міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського. Це Богдан Драпьятий, Ігор Бондаренко та Мері Акопян.