UA / RU
Підтримати ZN.ua

На театральному фестивалі в Единбурзі показали виставу про Юлію Тимошенко

П'єса "Хто хоче вбити Юлію Тимошенко?" розповідає про політичну боротьбу екс-прем'єра України в ув'язненні.

Единбурзі (Великобританія) в рамках фестивалю Edinburg Fringe Festival представили виставу про життя лідера української опозиції, екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

П'єса "Хто хоче вбити Юлію Тимошенко?" розповідає про політичну боротьбу колишнього прем'єр-міністра України в ув'язненні, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Я дуже пишаюся тим, що змогла зіграти в цій п'єсі. Дуже важливо, щоб якомога більше людей дізналися про долю Юлії Тимошенко і її незаконне ув'язнення", - заявила після прем'єри головна героїня і продюсер п'єси Інес Вуртц.

"Нашою метою було розповісти історію цієї мужньої жінки, великого політика, яка безсумнівно була засуджена незаконно", - підкреслив режисер п'єси Яків Седлар.

На прем'єрі була присутня донька Юлії Тимошенко Євгенія. "Сьогодні з допомогою мистецтва передана правда про життя моєї мами. Режим може зупинити пресу, телебачення, але йому не під силу зупинити мистецтво. Це правда, яка звільнить мою маму", - сказала Євгенія Тимошенко після вистави.

Фестиваль Edinburg Fringe, який проходить 2-26 серпня в Единбурзі (Великобританія), є найбільшим фестивалем мистецтв у світі. Фестиваль заснований в 1947 році. !zn

Читайте також:

Скарга до ВСУ дає владі юридичний механізм вирішення справи Тимошенко - адвокат

Омбудсмен Лутковська не бачить сенсу обговорювати лікування Тимошенко за кордоном

Світовий конгрес українців закликав Януковича негайно звільнити Тимошенко

Тимошенко заявила, що в країні, яка прагне в ЄС, не має бути політв'язнів