UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Кевіна Спейсі подали до суду за сексуальні домагання до підлітків

Інциденти сталися в 1980-х роках.

Двоє чоловіків подали до суду на актора Кевіна Спейсі, звинувачуючи його в сексуальному насильстві проти них в 1980-х роках, коли їм було 14 років. Одним з позивачів є Ентоні Репп, який першим виступив зі звинуваченнями проти Спейсі в 2017 році, повідомляє Variety.

За словами Реппа, в 1986 році Спейсі запросив його на вечірку до своєї квартири На вечірці актор хапав його за сідниці, поклав на ліжко і сам ліг зверху. Реппові вдалося втекти в ванну, а пізніше - вийти з квартири.

Другий позивач фігурує в справі як С.Д. За його словами, він познайомився зі Спейсі в 1981 році, коли позивачеві було 12 років. Тоді він був учнем на курсах акторської майстерності, які вів Спейсі. Потім вони зустрілися знову, коли позивачеві було 14 років. За його словами, Спейсі запросив його до себе в квартиру, де вони зайнялися анальним і оральним сексом. Надалі це повторювалося кілька разів, в останній з яких позивач кілька разів відмовив актору, після чого покинув його квартиру.

Обидва позивача стверджують, що дії Спейсі завдали їм фізичної шкоди.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Харві Вайнштейна звинуватили у зґвалтуванні ще чотирьох жінок

У 2017 році телеведуча з Массачусетса Хізер АнрУ заявила, що роком раніше Кевін Спейсі в одному з барів Нантакета напоїв, а потім домагався її сина, якому на той момент було 18 років. За її словами, актор купував хлопцеві алкогольні напої один за одним, хоча за законами штату, вживати спиртне в суспільних місцях особам до 21 року заборонено.

Першим назвав себе жертвою сексуальних домагань Репп. Незабаром зі схожими звинуваченнями виступив режисер Тоні Монтана. Він заявив, що Спейсі домагався його в одному з барів Лос-Анджелеса в 2003 році.

У вересні 2018 року прокуратура Лос-Анджелеса зняла зі Спейсі звинувачення за всіма епізодами, крім позову Анру, в зв'язку із закінченням терміну давності. У 2019 з актора зняли всі звинувачення.

Хоча жодне з публічних звинувачень не було доведено в суді, вони коштували акторові кар'єри. Телеканал Netflix розірвав контракт зі Спейсі, який виконував роль Френка Андервуда у шести сезонах серіалу "Картковий будиночок". Сцени зі Спейсі вирізали з фільму "Всі гроші світу".

Актор перестав з'являтися на публіці і не зміг отримати почесну нагороду телевізійної премії "Міжнародна Еммі".

25 грудня було опубліковано відеозвернення Спейсі, в якому він відкинув пред'явлені йому звинувачення. У різдвяному ролику Let Me be Frank актор постав у образі Френка Андервуда.