UA / RU
Підтримати ZN.ua

На фронті загинув артист балету Клайпедського музичного театру Артем Колбасинський

Він знав, що після війни не зможе танцювати, але хотів все одно зв'язати своє життя з театром.

24-річний артист балету Клайпедського державного музичного театру Артем Колбасинський загинув на війні  Він захищав незалежність нашої країни практично з першого дня повномасштабного вторгнення.

Про загибель свого колишнього артиста повідомив Клайпедський музичний театр.

"На жаль, з війни повертаються не всі…" – пише Клайпедський державний музичний театр на своїй сторінці у Фейсбуці.

У театрі зазначили, що артист сказав, що якби він залишився спокійно жити у Клайпеді зі своєю дівчиною, втратив би гідність та людяність.

Історію його життя розповіло литовське видання Žmonės.lt: перед від'їздом на війну він дав інтерв'ю виданню.

Артем виріс у прийомній сім'ї, але своїх батьків вважав єдиними. У 19 років почав займатися танцями у професійній школі. Пізніше він отримав диплом хореографа в Академії танцю Сержа Лифаря у Києві. Після цього одразу почав працювати у балетній трупі, а потім разом із коханою дівчиною перебрався до Литви. Все у нього складалося чудово: улюблена дівчина, улюблена робота, квартира... Навіть знайшлася рідна старша сестра, з якою він підтримував тісні стосунки. Коли Артем дізнався про повномасштабне вторгнення, одразу повернувся до України. Його прийомна мати (батько на той час помер) і сестра жили в селі під Києвом, і він дуже турбувався про них.

«Я мушу повернутися до своєї країни і захистити її від загарбників. Це мій обов'язок і перед Батьківщиною, і перед родичами, що залишилися там. Але це рішення було важким, не приховую", - сказав Артем, коли їхав, уже знаючи, що піде на фронт.

"Я розумію тих людей, які кажуть, що можуть підтримати свою країну, відправляючи гроші або поділяючись постами у соціальних мережах. Тим часом, я фізично сильний 22-річний хлопець, тому можу допомогти не лише своїми думками, а й перебуваючи у своїй країні",воюючи. Фінанси, моральна підтримка теж важлива, але від моєї реальної допомоги буде більше користі. Хто захистить Україну, якщо всі будуть надсилати кошти і підтримувати словами, а не справами? Хто буде використовувати зброю, куплену на зібрані гроші, якщо всі втечуть з країни? Оцінивши все це, я вирішив, що маю повернутися в свою країну і бути їй корисним, що це мій обов'язок і перед Батьківщиною, і перед своїми родичами, що залишилися там"...

Артем Колбасинський – один із багатьох українських артистів, письменників, журналістів, художників, співаків, поетів, хто став на захист своєї Батьківщини та віддав за неї життя.