UA / RU
Підтримати ZN.ua

Місто-господар "Євробачення 2017" буде визначене 1 серпня

Відбір міста, яке буде приймати пісенний конкурс, пройде в чотири етапи.

24 червня офіційно стартував конкурс на визначення міста, яке буде приймати пісенний конкурс "Євробачення 2017". Як повідомляє UA:Перший, конкурс буде проходити в чотири етапи і завершиться 1 серпня.

Перший етап (24 червня – 8 липня) передбачає подачу заявок усіма містами-претендентами, за час другого етапу (8 липня – 15 липня) організатори конкурсу проведуть попередній аналіз заявок на проведення "Євробачення 2017". Під час третього етапу (18 липня – 22 липня) міста-претенденти на проведення представлять свої заявки, а з 22 липня по 1 серпня (четвертий етап) члени оргкомітету та Європейської мовної спілки проведуть інспекцію міст, які претендують на проведення пісенного конкурсу.

Читайте також: Бойовики під Горлівкою захопили в полон двох українських військових

Особливу увагу при виборі міста – господаря "Євробачення 2017" буде приділятися арені, офіційним готелям для проживання, сучасній транспортній інфраструктурі, що включає не тільки якісне транспортне сполучення в межах міста, але і наявність міжнародного транспортного аеропорту і відмінного сполучення між ним і містом. Арена, яка прийматиме пісенний конкурс, повинна вміщати 7-10 тисяч глядачів.

Одним з основних критеріїв називається також проведення заходів для гарантування безпеки заходу.

Нагадаємо, пісенний конкурс "Євробачення-2016" у Стокгольмі виграла українка Джамала з піснею "1944". За результатами голосування національних журі країн-учасниць "Євробачення" і смс-голосування глядачів Джамала набрала 534 бали. Україна отримала право організувати "Євробачення" наступного року, як країна-переможець.

Буквально на наступний день мери чотирьох українських міст заявили про готовність прийняти у себе пісенний конкурс"Євробачення" у 2017 році. На проведення конкурсу претендують Київ, Одеса, Дніпро і Львів.