UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мін'юст зробив офіційну заяву щодо співачки-зрадниці Таїсії Повалій і звернувся до Вищого антикорупційного суду

Після 2022 року Повалій зайняла відкрито зрадницьку позицію, виправдовуючи криваву загарбницьку війну Росії в Україні

Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції, передбаченої пунктом 11 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції» до артистки Таїсії Повалій.

Про це на сайті Мін'юсту опубліковане офіційне повідомлення.

Читайте також: Повалій, Лорак та "Віа Гра" заспівали для російських "захисників вітчизни"

"До стягнення Міністерством юстиції України заявлено майно, яким Повалій Т.М. володіє прямо та опосередковано (через фізичних осіб). Зокрема, об’єкти нерухомого майна (7 земельних ділянок, житловий будинок та домоволодіння), транспортні засоби (2 автомобілі), пристрої для відстрілу патронів (4 одиниці) та майнові права на музику та слова до твору (8 музичних творів)", вказується у повідомленні.

Читайте також: СБУ заочно повідомила про підозру Таїсії Повалій, яка закликала РФ захопити всю Україну

Повалій Таїсія Миколаївна – українська та російська поп-співачка, авторка пісень, народна артистка України, колишня народна депутатка України від партії «Партії Регіонів» (2012-2014 роках). Вона народилася на Київщині, має коріння в Україні, що не заважає їй виправдовувати війну проти своєї Батьківщини. Зараз Повалій мешкає у Москві. Ще до повномасштабного вторгнення вона мала антиукраїнські погляди, але вела себе досить стримано, позиціонуючись як "українська співачка". Але після 2022 року зайняла відкрито зрадницьку позицію, виправдовуючи і підтримуючи криваву загарбницьку війну Росії в Україні, підспівуючи (у буквальному і фігуральному сенсі) путінському режимові.

Раніше Повалій, яка вже прийняла російське громадянство, отримала заочну підозру від СБУ за заклик захопити всю Україну.