UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мати Скрябіна звинуватила лейбл Moon Records в спробі крадіжки пісень її сина, проте власник компанії все заперечує

Ольга Кузьменко записала відеозвернення, в якому звинуватила Moon Records в спробі заволодіти авторськими правами пісень Кузьми.

Ольга Кузьменко, мати музиканта Андрія Кузьменка записала відео, в якому звинуватила українську студію звукозапису Moon Records і його власника Андрія Пасічника в спробі заволодіти авторськими правами пісень її сина, відео опублікували на YouTube-каналі Кузьми Скрябіна.

Вона розповіла, що на відеоролики YouTube-каналу Кузьми посипалися скарги про порушення авторських прав. За її словами, студія Moon Records залишила 38 скарг про порушення авторських прав під різними відео. Це стосується і старих відео, і нових, які нещодавно опублікували.

Через таку кількість скарг канал можуть заблокувати остаточно, без можливості його відновлення. Адже за правилами платформи YouTube, при отриманні трьох скарг - канал блокують назавжди.

Читайте також: У Львові знімуть фільм за книгою Кузьми Скрябіна

Також Ольга Кузьменко заявила, що Андрій Пасічник приховував правдиву інформацію про нарахування з авторських і суміжних прав. Також він не надавав доступ до електронного кабінету музичних цифрових дистриб'юторів, в каталогах яких понад 500 пісень Кузьми.

За словами пані Кузьменко, Пасічник вказував неправдиву квартальну суму нарахувань з авторських прав. У зв'язку з цим, мати Кузьми подала заяву про шахрайство в поліцію.

.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Своєю чергою, керівник Moon Records Андрій Пасічник спростовує заяву матері Скрябіна. Він стверджує, що сім'я артиста і компанія, яка володіє авторськими правами пісень Скрябіна протягом тривалого часу отримувала значну суму роялті.

Скріншот

Він також додав, що директора ТОВ "Кузьма Скрябін" навмисно блокують питання щодо розміщення музичних файлів музиканта і не хочуть йти на контакт. Крім цього, Пасічник додав, що мати Андрія Кузьменка читає текст з телефону, і незрозуміло хто написав його.

За його словами, компанія Moon Records готова до співпраці і вирішення проблеми з видаленням відеоматеріалів Кузьми з платформи YouTube.

Нагадаємо, що в лютому була річниця загибелі Кузьми Скрябіна. Артиста немає в живих вже шість років.