UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макаревич відсудив у газети "Известия" 10 тисяч доларів за статтю про концерт у Слов'янську

Макаревич дав благодійний концерт для дітей біженців. Газета "Известия" написала, що він співав для українських військових.

Російську газету "Известия" зобов'язали виплатити 500 тисяч рублів (близько 10 тисяч доларів) за статтю, в якій стверджувалося, що лідер групи "Машина Часу" Андрій Макаревич давав концерт перед українськими військовослужбовцями.

Позов Макаревича про захист честі і гідності на 1 млн рублів частково задовольнив Савеловський суд Москви. Також суд стягнув витрати у розмірі 8,5 тисяч рублів з журналіста Олександра Проханова і газети "Известия".

Суддя визнав недійсними та такими, що порочать честь і гідність Макаревича відомості, опубліковані у статті, і зобов'язав газету надрукувати текст судового рішення.

У суді представник Макаревича наполягала, що твердження про те, що її клієнт дав концерт у військовій частині в Слов'янську є хибним, і просила суд зобов'язати газету надрукувати спростування.

За її словами, Макаревич виступив у таборі біженців у місті Світлогорськ.

Коментуючи рішення суду, Макаревич сказав, що віддасть гроші на лікування дітей. "Я віддам ці гроші Доктору Лізі, вони підуть тим дітям, для яких я співав в Світлогорську", - заявив музикант.

"Добре, що наш суд іноді приймає правосудні рішення", - додав Макаревич.

Макаревич неодноразово виступав на підтримку України і проти агресивної політики Кремля щодо неї. Музикант піддався цькуванню з боку російських ЗМІ за позицію по Україні.