UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макаревич побоюється летального кінця для людства

На думку музиканта, погані думки, якими повно людство, можуть призвести до його знищення.

Легендарний російський музикант розповів про те, що на даний момент у світі спостерігаються тривожні тенденції, людство "хворіє" і ця хвороба може призвести до непоправних наслідків. Про це Макаревич розповів у своєму інтерв'ю DT.UA.

За словами музиканта, "у світі дуже неспокійно, нестабільно і він сповнений поганих ідей, на жаль. Зараз людство хворіє. Я дуже сподіваюся, що ця хвороба не призведе до летального результату...". Цей результат, на його думку, означає не третю світову війну, а повне знищення людства.

Читайте також: Макаревич представив нову пісню

Макаревич також поділився своїми поглядами на розвиток музики і людства в цілому. За його словами, розвиток йде епохами, які змінюють одна одну: "пішла золота епоха, прийшла жерстяна епоха. А потім знову прийде золота. Але я не впевнений, що ми до цього доживемо... Це нормально. Все розвивається хвилями - хвиля вгору, хвиля вниз. Зараз хвиля йде вниз. І це стосується не лише Росії чи України. Це стосується всього світу"

Розповідаючи про розвиток російської музики, Макаревич сказав, що на даний момент вона перебуває на тому ж етапі, що і світова – міжсезонні. Але, за його словами, у Росію повертається джаз, показником чого є повністю заповнений зал на п'ять тисяч осіб на джазовому фестивалі. А ось епоха рок-н-ролу вже пройшла.

Читайте повністю інтерв'ю Олени Райман з Андрієм Макаревичем "Я думаю, люди збожеволіли" у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".