UA / RU
Підтримати ZN.ua

Львівська опера анонсувала серію онлайн-концертів Together With Ukraine

Проєкт транслюватимуть у 32 країнах.

Львівська національна опера анонсувала міжнародний благодійний проєкт Together With Ukraine. Це серія онлайн-концертів відомих творів українських авторів та світової класики, розповів під час брифінгу у «Медіацентрі України» художній керівник опери Василь Вовкун.

Читайте також: Пол Маккартні на концерті у США вийшов на сцену з прапором України

«Це онлайн трансляція найкращих національних творів, музичної класики. Це і балети. Це і камерні твори, хорові твори. Саме цим проєктом ми хочемо розповісти світові про себе, про нашу культуру, що вона є, була та буде», - заявив він.

Проєкт відкриють оригінальною Симфонією №3 Бориса Лятошинського, яку свого часу критикувала радянська влада. Керуватиме оркестром Львівської національної опери головний диригент Іван Чередниченко, чиї батьки були вбиті російськими окупантами в Ірпені.

«Музика — вона сама по собі апелює до емоційної сфери людського життя. І звичайно, музика не може не викликати рефлексій на будь-які прояви життя людини. І війна, так ще й історично склалось, вона спонукає композиторів передавати оті свої внутрішні відчуття, що потім перероджуються у музичний твір. Часто ці музичні твори живуть сторіччями», - зазначив Чередніченко.

Проєкт транслюватимуть у 32 країнах світу, квитки можна купити на сайті Львівської національної опери. Виручені кошти будуть передані на покупку мобільного шпиталю.

Нагадаємо, 21 квітня відбулося відкриття виставки "Це Україна: Захищаючи свободу" на Венеціанській бієнале. Експозицію створено PinchukArtCentre спільно з Офісом президента України та Міністерством культури та інформаційної політики.

Частиною експозиції є проект ZN.UA «Мами» – це 321 портрет матерів воїнів, які загинули у Луганській та Донецькій області у 2014-2015 роках, створений українськими фотографами. Проєкт нагадує про те, коли Росія справді почала війну в Україні, а також є пошаною тим, хто віддав найдорожче. Докладніше про виставку та проєкт читайте у нашому матеріалі.