UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лист загиблого на «Титаніку» пастора продадуть на аукціоні

Пастор прямував в Чикаго, на борту разом з ним були його сестра і дочка.

Лист, який написав пастор, який знаходився на «Титаніку», буде продано на аукціоні у Великій Британії. Як повідомляє Fox news, лист був написаний Джоном Харпером, пастором баптистської церкви в Лондоні, вдівцем, який прямував в Чикаго разом зі своєю сестрою та шестирічною донькою.

"Титанік" зіткнувся з айсбергом 14 квітня 1912 року, через дві години після цього він затонув, забравши з собою життя 1500 осіб. Як повідомив аукціоніст Ендрю Олдрідж, сестра і донька пастора сіли в рятувальну шлюпку і вижили, сам же Харпер залишився на «Титаніку» і віддав свій рятувальний жилет молодому хлопцю.

«Джерела стверджують, що Харпер проповідував Євангеліє до самого кінця, спочатку на борту тонучого корабля, а потім тим, хто знаходився у крижаній воді, перш ніж сталося неминуче», - розповів Олдрідж.

Лист, виставлений на аукціон, був написаний 11 квітня 1912 року, Харпер відправив його з Квінстауну, де в той день «Титанік» підбирав пасажирів. У ньому він дякував «отцю Янгу» за допомогу до від'їзду з Британії. «Я пишу вам ці рядки як раз перед тим, як ми доберемося до Квінстауна, щоб запевнити вас, що я не забув вас і особливо вашу доброту, поки ми були на півночі», - пише Харпер.

Оціночна вартість листа становить 38850 - 64750 доларів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Скелет тиранозавра продали на аукціоні за 32 мільйони доларів

Як повідомлялося, наприкінці минулого року фахівці отримали доступ до уламків "Титаніка", похованих на дні Атлантичного океану. Фахівці компанії Atlantic Productions оглянули корпус пароплава і прийшли до висновку, що судно після більш ніж століття під водою знаходиться в жалюгідному стані.