UA / RU
Підтримати ZN.ua

Культовий французький письменник пояснив "паспортний демарш" Депардьє

На фестиваль "Французька весна" до Києва прибуло багато метрів французької культури. Окрім всього іншого, вони спробували дати пояснення не "культурному" вчинку їхнього відомого співвітчизника Жерара Депардьє.

У Києві в рамках фестивалю "Французька весна" кілька днів гостював письменник Ерік Еммануель Шмітт - світова знаменитість, один із найпопулярніших французьких авторів.

Відповідаючи на запитання DT.UA про "паспортний демарш" Жерара Депардьє (його гучна еміграція з Франції в Бельгію, а потім і в Росію), відомий драматург розповів, що Депардьє глибоко страждає.

"Я думаю, що Депардьє - успішна людина. У нього затяжна депресія, яка триває вже кілька років. Однак, втративши французьке громадянство, він не втратив свій акторський геній. Він захотів поїхати з Франції - з країни, яка винесла вирок його синові Гійому і яку Жерар звинувачував у загибелі своєї дитини. Він не зумів цього пробачити. Звичайно, є в "паспортному демарші" Депардьє і податковий тиск, але головна причина нещодавніх скандалів - все ж син актор. Депардьє - це Сірано де Бержерак. Якщо на нього нападають, він кидається в бійку і намагається завдати удару болючіше!", - розповів Шмітт.

Твори Еріка Еммануеля Шмітта "Оскар і Рожева Дама", "Мсьє Ібрагім і квіти Корану", "Діти Ноя", "Розпусник", "Загадкові варіації". Відомі у всьому світі, перекладається на різні мови. Мсьє Шмітт побував також у Львові на постановці за мотивами своєї п'єси "Загадкові варіації", дуже високо оцінивши гру українських акторів.

Ексклюзивне інтерв'ю з Еріком Еммануелем Шміттом читайте у найближчому номері DT.UA. !zn

Читайте також:

Казус Депардьє. З чого починається батьківщина?

Слідом за Депардьє покинути Францію вирішили Моніка Белуччі та Венсан Кассель

"Колекціонер паспортів" Депардьє зацікавився Чорногорією