UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коштовності останньої королеви Франції виставили на аукціон

Коштовності були приховані від публіки протягом 200 років.

Ювелірні прикраси, які належали останній королеві Франції Марії Антуанетті, виставлені на продаж на аукціоні Sotheby's в Женеві. Як повідомляє "Русская служба Би-би-си", експерти називають нинішні торги найбільш значними в історії, оскільки королівські коштовності такого рівня вкрай рідко виставляються на продаж.

Коштовності Марії Антуанетти були приховані від публіки протягом 200 років. На торги виставлені перлове кольє з діамантово-перлової підвіскою і сережки, які належали королеві.

Одним з найдорожчих лотів є перлина Марії Антуанетти – натуральна перлина, яка оформлена як прикрашена діамантами підвіска. Її вартість експерти оцінюють у два мільйони доларів.

Намисто з натуральних перлів і діамантів, а також пара сережок з перлів і діамантів оцінюються в 300 тисяч доларів за кожен лот, тоді як перстень з вензелем, у який захований локон королеви, оцінено в 10 тисяч доларів.

5 жовтня на торги аукціонного дому Sotheby's була виставлена картина Бенксі "Дівчинка з кулею". Відразу після того, як удар молотка сповістив про продаж картини, вона була розрізана вбудованим в раму шредером. Покупниця картини вирішила не скасовувати угоду, а саме полотно отримало нову назву.