UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кого слухати на Atlas Weekend: вибір редакції

Один з наймасштабніших фестивалів літа пройде 9-14 липня.

З 9 по 14 липня на ВДНГ пройде один з наймасштабніших українських фестивалів Atlas Weekend, який традиційно збере разом світових та українських зірок. Організатори вже оголосили більшу частину лайн-апу, тому саме час розібратися, хто ж відвідає Київ або виступить на рідній українській сцені в цьому році.

Хедлайнери фестивалю

The Chainsmokers - ді-джей дует складається з Ендрю Таггарта і Алекса Паппла, він став відомий у 2014 році після виходу синглу #Selfie, який зайняв 16 місце в Billboard Hot 100, третє місце в чарті Австралії та 11 – Великої Британії.

Black Eyed Peas - гурт 16 разів ставав володарем премії "Греммі", він також був рекордсменом чарту Billboard. Після возз'єднання в 2016-му гурт повернувся до витоків і записав альбом в жанрі альтернативний хіп-хоп. Нині у колективу первісний склад і назва.

Ліам Галлахер - одна з найпомітніших фігур у напрямку брит-поп 1990-х років і один з найбільш відомих музикантів в сучасній британській музиці. Найбільшу популярність він отримав як учасник гурту Oasis, а з 2009 по 2014 рік був фронтменом гурту Beady Eye.

"Сплін" – один з найвідоміших російських рок-гуртів, який був створений у 1994 році в Санкт-Петербурзі. Назва гурту виникла завдяки рядками вірша російського поета Срібного століття Саші Чорного, на основі якого була створена пісня "Под сурдинку" з першого альбому гурту ("Пыльная быль").

Але слухати на фестивалі можна не тільки хедлайнерів. У цьому році Atlas Weekend зібрав ще більше зірок, які виступатимуть у різних жанрах музики.

Іноземні гості Atlas Weekend

Том Вокер – переможець Brit Awards 2019 (в номінації "Прорив року"). Його сингл Leave a Light On став платиновим у шести країнах Європи і двічі платиновим в Італії та Швейцарії. 1 березня співак презентує дебютний лонгплей What a Time to Be Alive. Уокер вперше приїде в Україну.

Blawan - музикант родом з Англії, але в останні роки живе в Берліні, де виступає в клубі Berghain. Він відомий реміксом на Radiohead, а також треком Why They Hide Their Bodies Under My Garage. У 2015 році музикант заснував лейбл TERNESC, де і випустив п'ять останніх своїх релізів, стоїть біля витоків відродження стилю техно-індастріалу.

Майкл Ківанука - музикант, відомий своїми саундтреками до серіалу "Велика маленька брехня" і "Форс-мажори". Крім того, він записав треки з UNKLE, Black Keys, Джеком Вайтом і супроводжував Адель в її турі і на концерті в рамках iTunes Festival.

Том Оделл - вперше молодого музиканта помітила співачка Лілі Аллен, яка порівнювала його з молодим Девідом Боуї. У 2012 році Оделл випустив свій дебютний міні-альбом Songs from Another Love. У 2013 році він отримав премію Brits Critics' Choice Award 2013 і випустив перший повний альбом Long Way Down. Оделл повинен був приїхати на фестиваль в минулому році, але в останній момент скасував виступ. Разом з тим, він пообіцяв приїхати в цьому.

LittleBig – гурт утворився у 2013 році. А вже через рік вийшов його перший альбом. В наступному році вийшла друга збірка Funeral Rave, яка швидко увірвалася у всі можливі чарти. Гротескні кліпи гурту відзначили на Berlin Music Video Awards. На каналі YouTube відео Little Big стабільно набирають мільйони переглядів.

Netta – переможниця "Євробачення-2018", яка виступила з піснею, на створення якої надихнув рух #MeToo. Примітно, що в цьому році співачка презентувала кліп на пісню Bassa Sababa, зйомки якого проходили в Києві.

Українські зірки

THE HARDKISS – український гурт, який був заснований в 2011 році. На рахунку колективу чотири студійних альбоми і масштабний тур містами України, який завершився в київському Палаці спорту.

"Друга ріка" - один з найвідоміших гуртів України, який було створено у 1996 році у Житомирі. Пісні гурту двічі ставали "Піснею року" на однойменному фестивалі.

"Один в каное" - український інді-гурт, який був заснований у 2010 році у Львові. На даний момент на рахунку колективу один однойменний альбом, який був записаний в 2016 році.

LATEXFAUNA – гурт, який був створений у 2015 році, і пише пісні в жанрі дрім-поп. До складу гурту входять: Дмитро Зезюлін - вокал, автор пісень, Костянтин Левицький - гітара, Олександр Димань - бас-гітара, Олександр Мильніков - клавішні, Максим Гребінь - барабани. Одна з його особливостей – використання в текстах суржику.

Дізнатися про інших учасників фестивалю і купити квитки на нього можна посилання.