UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Книжковий Арсенал" вперше вийде в прямий телевізійний і радіоефір

"Книжковий Арсенал" триватиме з 30 травня по 3 червня.

З 30 травня по 3 червня у "Мистецькому Арсеналі" триватиме "Книжковий Арсенал-2018", особливістю якого стане медійний супровід. Вперше на фестивалі працюватиме виїзна студія "Суспільного", яке буде інформувати глядачів та слухачів про найважливіші події. Як зазначають організатори, гостями телевізійних та радіовключень стануть активні учасники "Книжкового Арсеналу" - Юрій Андрухович, Оксана Забужко, Наталя Ворожбит, Оля Гнатюк та інші знані автори.

Цьогорічна програма "Арсеналу", як і у попередні роки, доволі насичена. Організатори анонсують участь у заходах майже 200 українських письменників, а також 100 гостей із 31 країни світу. Кількість видавництв, які презентуватимуть свої книги, також солідна – понад 150. Будуть представлені і книжкові новинки, і дизайнерські проекти, і проекти виставкові.

За версією DT.UA, однією з яскравіших книжкових подій "Арсеналу", може бути презентація "Антології молодої української поезії ІІІ тисячоліття" від видавництва А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА (2018). Упорядник цієї "Антології" - Мирослав Лаюк, у книзі представлено вибрані вірші понад 70 найпомітніших молодих українських поетів, чий творчий шлях розпочався саме у третьому тисячолітті. У видавництві зазначають, що на сьогодні це є найповніша антологія нашої молодої поезії.

До речі, на "Книжковому Арсеналі"-2018 буде представлено видавничий проект газети "Дзеркало тижня. Україна" та журналу "Райдуга" - книгу "Театр, де розбиваються серця" (2018). Автор цієї книги, театральний критик та редактор відділу культури DT.UA Олег Вергеліс, нещодавно отримав саме за це видання престижну мистецьку премію "Київ" імені Амвросія Бучми (у галузі театрального мистецтва). Книга присвячена 100-річчю Київського театру імені Івана Франка, на сторінках - 12 ретро-сюжетів про видатних українських акторів ХХ століття: Богдана Ступку, Миколу Яковченка, Нонну Копержинську, Ольгу Кусенко, Степана Олексенка, Аркадія Гашинського, Поліну Куманченко. Один з нарисів - "Оптимістична трагедія" - присвячений долі та ролям Амвросія Бучми.

Автор книги зазначив на особистій сторінці на Facebook, що присвятив мистецьку премію ім. А.Бучми пам'яті видатного українського критика та онуки Амвросія Масимільяновича - Валентини Заболотної, яка своєю етичною позицією та творчістю стала для багатьох взірцем у професії.

Детальніше про подію читайте у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".