UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кінофестиваль "Молодість" стартує в Києві 19 жовтня

У цьому році фестиваль відкриється ігровим фільмом польського режисера Анджея Вайди "Валенса. Чоловік надії".

Церемонія відкриття сорок третього молодіжного кінофестивалю "Молодість" стартує 19 жовтня в палаці "Україна" в Києві, повідомляє в понеділок прес-служба київської міськадміністрації.

щоосені фестиваль представляє більше 250 фільмів з усього світу. Конкурсна програма складається зі студентських короткометражних і повнометражних фільмів. У цьому році він відкриється ігровим фільмом польського режисера Анджея Вайди "Валенса. Чоловік надії".

На фестивалі покажуть повну добірку фільмів австрійського режисера Ульріха Зайдля - гостя фестивалю. Буде представлена його ретроспектива "Ульріх Зайдль. Тотальна ретроспектива". Також, на "Молодості" відбудеться фотовиставка "Любов. Віра. Надія" і пройде показ кінотрилогії "Рай". Будуть представлені 42 оригінальні Зайдля.

Нова стрічка ізраїльського режисера Арі Фольмана "Конгрес" (за романом "Футурологічний конгрес" польського письменника-футуролога Станіслава Лема) буде представлена 26 жовтня.

також Кінопокази пройдуть у кінотеатрах "Жовтень" і "Кінопанорама", а також в культурно-освітньому центрі "Майстер Клас". Фестиваль триватиме до 27 жовтня. !zn

Читайте також:

Герої легендарного фільму "За двома зайцями" заговорять українською мовою

В прокаті стартує перший збірник кращих українських короткометражок

Україна на Берлінале представить відреставровану кінокласику і нові фільми

Головний приз Лондонського фестивалю отримав фільм Жака Одіара "Іржа і кістка"