UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Хід королеви» став найпопулярнішим міні-серіалом Netflix

За 28 днів шоу подивилися понад 62 мільйонів разів.

Серіал «Хід королеви» («Ферзевий гамбіт»), який розповідає про геніальну молоду шахістку Бет Гармон, став найпопулярнішим міні-серіалом Netflix. Про це повідомив сам стрімінговий серівс в Twitter.

«Рекордні 62 мільйони домогосподарств вирішили подивитися «Хід королеви» за 28 днів, що робить його найпопулярнішим міні-серіалом на даний момент», - йдеться в повідомленні сервісу.

Як зазначає «Громадське», серіал увійшов до списку 10 найпопулярніших стрічок в 92 країнах світу, а в 63 - посів перше місце. Однойменний роман, за яким і знімалося шоу, увійшов до списку бестселерів New York Times через 37 років після публікації.

«Хід королеви» привів до збільшення числа переглядів шахових відеоігор. На сервісі Twitch тільки за жовтень переглянули 4,2 мільйона годин гри в шахи, до цього з березня по серпень сумарно переглянули 41,2 мільйона годин гри в шахи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Семисерійний серіал розповідає про Бет Гармон, яка почала грати в шахи в дитинстві, знаходячись у притулку для дівчаток. Вона з роками відточує свої професійні навички, а також бореться зі схильністю до алкоголю і транквілізаторів. Головну роль виконали Аня Тейлор-Джой і Томас Броді-Сангстер. На Netflix серіал вийшов 23 жовтня 2020.

Читайте також: Названо дату виходу серіалу «Ванда/Віжн»

Консультантом серіалу був гросмейстер Гаррі Каспаров. Для фінальної гри Бет з радянським шахістом Василем Борговим Каспаров вибрав реальну партію українського шахіста Василя Іванчука з американцем Патріком Вольфом.