UA / RU
Підтримати ZN.ua

Харківський рок-гурт «Жадан і Собаки» випустив пісню  про дітей з підземки

“Звідки веселі діти харківських підвалів? Діти, що живуть у глибинах метрополітену… Світ, який усе це бачив – посивів і постарів Але любов – це робота і нам робити цю роботу щоденну”, – йдеться в приспіві.

Рок-гурт із Харкова «Жадан і Собаки» представив пісню «Метро» про дітей, яким довелось переховуватися від обстрілів у підземці міста.  Пісня про мовчазних і наляканих дітлахів стала результатом знайомства фронтмена гурту, українського письменника Сергія Жадана з двома хлопчаками з харківського метро. Вони «допомагали дорослим, слідкували за порядком і були авторитетами серед інших дітей», пише Слух.media.

 «Когось ми вивозили з міста, для когось співали в метро, комусь привозили їжу в бомбосховища. Вони були різні — мовчазні й налякані, веселі й впевнені в собі, хтось був на дитячому куражі, хтось був у постійному стресі. Але вони далі лишались нашими, харківськими дітьми», — розповідає співак і письменник.

У попередній роботі гурту на тему війни глядач бачить автобуси, які курсують вулицями під ракетними обстрілами. Йдеться про анімаційний кліп на пісню «Діти», яка стала першим творчим переосмисленням проблеми зіткнення крихкої дитячої сутності з важкими реаліями війни.

Нагадаємо, раніше інший рок-колектив "Друга Ріка" вирушив у євротур задля збору коштів постраждалим внаслідок війни.