UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кеті Перрі та її лейбл виплатять майже три мільйони доларів за плагіат

Співачку звинуватили в запозиченні пісні Dark Horse.

Федеральний суд присяжних зобов'язав співачку Кеті Перрі, її продюсерів, співавторів, а також звукозаписну студію виплатити 2,78 мільйона доларів через звинувачення в плагіаті. Раніше суд звинуватив співачку в запозиченні у пісні Dark Horse, повідомляє USA Today.

Згідно з рішенням присяжних, Перрі повинна виплатити реперу Маркусу Грею 550 тисяч доларів, тоді як основну частину з 2,78 мільйонів виплатить звукозаписна студія Capitol Records.

Раніше журі присяжних заявило про те, що співачка навмисно або ненавмисно скопіювала музичну складову пісні пісні Joyful Noise американського репера Маркуса Грея, випущеної у 2008 році. Репер подав до суду на Перрі ще у 2014 році, звинувачуючи її в тому, що вона використала частину його пісні без дозволу. Позивачами виступили також автор біта і співавтор тексту пісні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше повідомлялося про те, що пара творців фільмів подала до суду на Квентіна Тарантіно стверджуючи, що сюжет фільму "Джанго звільнений", який був знятий Тарантіно в 2012 році, скопійовано з їхнього оригінального сценарію "Свобода".