UA / RU
Підтримати ZN.ua

Касові збори першого фільму про Гаррі Поттера подолали позначку в мільярд доларів

Фільм вийшов в прокат майже 20 років тому.

Майже через 20 років після виходу фільм «Гаррі Поттер і філософський камінь» зміг зібрати мільярд доларів у прокаті. Вдалося це завдяки тому, що картина вийшла в Китаї в форматі 3D і Imax, повідомляє Variety.

Відзначається, що фільм посів перше місце в китайському бокс-офісі. Він зібрав 13,6 мільйона доларів у 16 тисячах кінотеатрів.

На даний момент касові збори «Гаррі Поттер і філософський камінь» складають 1,001 мільярда доларів. Він став другим фільмом у франшизі, якому вдалося подолати позначку в мільярд доларів. У 2011 році це зробила картина «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії - Частина 2», зібравши 1,34 мільярда. В цілому, вісім фільмів серії зібрали 7,74 мільярда доларів.

«Гаррі Поттер і філософський камінь» вийшов у 2001 році. За час релізу він зібрав 974 мільйони доларів. Картина прославила Деніела Редкліффа, Емму Уотсон і Руперта Грінта.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Крістіна Агілера представила кліп на пісню до фільму «Мулан»

Раніше авторка серії книг про хлопчика-чарівника Джоан Роулінг опублікувала казку «Ікабог», яку написала понад 10 років тому. За сюжетом, всі події відбуваються у вигаданій країні, але казка жодним чином не пов'язана з Гаррі Поттером і в ній немає чарівництва.