UA / RU
Підтримати ZN.ua

Картину Бенксі, частково знищену шредером, продали на аукціоні за рекордну для художника суму

Перформанс зі шредером увійшов в історію аукціонів.

Картина Бенксі "Любов в сміттєвому баку", яку пропустили через шредер три роки тому, була продана на аукціоні Sotheby's за £ 18,58 млн ($25,4 млн), повідомили в четвер в Sotheby's.

Це рекорд для художника.

"Близько трьох років тому стався дотепний жест в мистецтві перформансу в 21 столітті. Він увійшов в історію аукціонів. Ми з захопленням стежили за подорожжю цієї знаменитої роботи Бенксі і тепер знову бачимо її в нашому залі. Хочемо запропонувати її сьогодні в тій самій кімнаті, де вона була створена художником. Бенксі не звикати потрапляти на перші шпальти, і ця глава його історії захопила уяву людей по всьому світу - ми можемо тільки здогадуватися про те, що буде далі ", - завили в Sotheby's.

Раніше блокчейн-компанія Injective Protocol купила малюнок вуличного художника Бенксі Morons (White) і спалила його. Трансляцію спалення показували в прямому ефірі. Це було зроблено для того, щоб перетворити малюнок у віртуальний актив.

Читайте також: Нові графіті Бенксі виявили в п'яти курортних містах Великої Британії

Також торгова марка вуличного художника Бенксі опинилася під загрозою після того, як він програв суд з прав на зображення «Метальник квітів». Художник судився з компанією з виробництва листівок Full Colour Black.