UA / RU
Підтримати ZN.ua

Картина Гогена втратила статус найдорожчої в історії – ЗМІ

Картина виявилася на 90 мільйонів доларів дешевшою, ніж вважалося.

Картина Поля Гогена "Коли весілля?" виявилася на 90 мільйонів доларів дешевшою, ніж вважалося раніше, повідомляє The New York Times.

Як зазначає видання, під час процесу у Високому суді Лондона було оголошено, що вартість картини склала 210 мільйонів доларів, тобто вона виявилася на 90 мільйонів дешевшою, ніж оголошували раніше.

У 2015 році повідомлялося про те, що картина Гогена була продана катарській державній організації Qatar Museums за 300 мільйонів доларів, що стало найвищою в історії вартістю картини.

Попереднім власником картини був співробітник аукціонного дому Sotheby's Рудольф Штехелин. З позовом проти Штехелина і його трасту звернувся швейцарський аукціоніст Симон де Пюрі (який брав участь в угоді) та його дружина Міхаела. Вони стверджують, що аукціоністові повинні заплатити комісію в розмірі 10 мільйонів доларів. Письмову угоду щодо комісії сторони не укладали. Штехелин, зі свого боку, звинувачує де Пюрі в обмані.

Тепер найдорожчою картиною в історії став "Обмін" Віллєма де Кунінга, який, за наявними даними, заплатили 300 мільйона доларів у 2016 році.

Раніше повідомлялося про те, що картина італійського художника-експресіоніста Амедео Модільяні "Лежача оголена" була продана за $ 170,4 млн на аукціоні Сhristie's у Нью-Йорку. Таким чином, це полотно стало найдорожчою роботою живописця: попередній максимум для картин Модільяні становив $ 71 млн.