UA / RU
Підтримати ZN.ua

Kalush Orchestra відправиться в тур Європою для збору коштів для допомоги Україні

Кошти передадуть на потреби армії та благодійних фондів нашої країни.

Український гурт Kalush Orchestra, який переміг на «Євробаченні-2022», планує відправитися в благодійний тур Європою. Про це лідер гурту Олег Псюк розповів під час прес-конференції у львівському медіа-центрі.

Читайте також: «Євробачення-2023» пройде в Україні – Ткаченко

«Скоро ми оголосимо у нашому Instagram міста, в яких ми виступатимемо. Під час кожного концерту ми збиратимемо кошти на потреби армії та для офіційних фондів», - заявив Псюк.

Крім того, соліст нагадав, що гурт планує виставити на аукціон статуетку переможця конкурсу, а отримані гроші передати на потреби армії. Подробиці аукціону оприлюднять пізніше.

Нагадаємо, Kalush Orchesta наприкінці свого виступу закликали допомогти Україні та врятувати «Азовсталь». Внаслідок чого виникли побоювання, що групу можуть дискваліфікувати, оскільки на "Євробаченні" заборонені політичні гасла. Водночас Європейська мовна спілка заявила, що вважає заклики до миру та допомоги Україні гуманітарними, а не політичними.

Kalush Orchesta здобули 631 бал, при цьому 439 балів віддали глядачі. Перемога представників нашої країни означає, що Україна має право провести конкурс наступного року.