UA / RU
Підтримати ZN.ua

Kalush Orchestra попросили скасувати виступ російської діджейки на фестивалі у Чорногорії

Українські музиканти заявляють, що інакше самі відмовляться виступати.

Український гурт Kalush Orchestra, який цього року переміг на «Євробаченні», звернувся до організаторів фестивалю Sea Dance Festival у Чорногорії, з проханням скасувати виступ російської діджейки Ніни Кравіц. Якщо цього не буде зроблено, музиканти обіцяють не брати участь у події. Відповідна заява з'явилася в «Історіях» гурту в Instagram.

Читайте також: Пісня Stefania Kalush Orchestra встановила рекорд Spotify

Sea Dance Festival – фестиваль, який проходитиме з 26 по 28 серпня у Чорногорії, він є одним з проєктів організаторів сербського фестивалю EXIT. 6 серпня фестиваль опублікував афішу з розбивкою по дням. З неї випливає, що 28 серпня Kalush Orchestra мають виступити разом з Ніною Кравіц.

7 серпня в акаунті українського гурту в Instagram з'явилися «Історії», в яких Олег Псюк заявляє, що Kalush Orchestra вже попросили організаторів скасувати виступ Кравіц, а також закликали своїх фанатів зробити те саме. Якщо Кравіц залишиться в афіші Sea Dance Festival, Kalush Orchestra обіцяють скасувати свій виступ.

Ніна Кравіц – це російська продюсерка, діджейка та співачка, яку звинувачували у симпатіях до президента країни-агресора Владіміра Путіна. Так, на фестивалі Coachella невдовзі після анексії Криму у 2014 році Кравіц виступала з картонною фігурою російського автократа.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну діджейка прямо не виступила проти агресії. 26 лютого вона опублікувала відео, в якому писала слово "Мир" на папері. А 17 травня Кравіц написала пост, в якому заявила, що «не розуміється на політиці та процесах, які вона створює в соціальних медіа» і не «вважає за потрібне обговорювати те, що відбувається в соціальних медіа, оскільки це може підвищити градус ненависті і не сприяє порозумінню».

Наприкінці травня Ніну Кравіц виключили з лайнапів трьох фестивалів: The Crave у Нідерландах, Movement Music Festival у США та PollerWiesen у Німеччині.