UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ярослав Лодигін залишив посаду члена правління «Суспільного»

Лодигін був головою Оргкомітету Нацвідбору на "Євробачення".

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України задовольнила заяву про звільнення члена правління "Суспільного" Ярослава Лодигіна, який був головою Оргкомітету Національного відбору на "Євробачення". Лодигін сам подав у відставку, повідомляється на сайті "Суспільного".

Зазначається, що перед цим Лодигін заявив на прес-конференції, що готовий піти з посади, щоб підтвердити репутацію «Суспільного».

«Зараз бачу від суспільства, від суспільства, вираженого у наглядовій раді НСТУ, сигнали недовіри щодо моєї роботи, я згоден прийняти таку аргументацію, якщо до моєї роботи є недовіра. Я готовий подати у відставку, щоб підтвердити кришталево чисту репутацію «Суспільного» у цій справі», – сказав він.

Читайте також: Пісня Go_A увійшла до трійки найпопулярніших композицій в історії «Євробачення»

Лодигін, який був членом журі Нацвідбору, також перепросив за те, що образив когось своїм коментарем, маючи на увазі фразу «гори та ліси» на адресу Kalush Orchestra. Після виступу колективу у фіналі Національного відбору він заявив: «Ми вже кілька разів представляли себе як Україна, як українці, як такі люди з лісів, люди з гір у цьому випадку».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Нагадаємо, переможцем Нацвідбору стала Аліна Паш. Користувачі соцмереж висловили невдоволення вибором, оскільки звучала інформація, що співачка незаконно відвідувала окупований Крим, прилетівши туди з Москви. Гурт Kalush Orchestra звинуватив організаторів Нацвідбору у фальсифікації результатів та вимагав показати результати голосування глядачів.

Паш надала «Суспільному» довідку про те, що вона перетинала кордон до КПВВ «Чаплинка». Але незабаром стало відомо, що довідка є фальшивою.

Паш заявила, що відмовляється від участі у конкурсі. Про рішення припинити участь співачки у Відборі заявив і Оргкомітет. Причиною цього стала "недостовірність інформації, переданої Суспільному мовнику".

Пізніше стало відомо, що оргкомітет Нацвідбору звернувся до гурту Kalush Orchestra з пропозицією поїхати на "Євробачення" від України.