UA / RU
Підтримати ZN.ua

Історична драма «Щедрик» з’явилась в українському прокаті

Синопсис картини розкриває історію трьох сімей – української, єврейської та польської – що  живуть під одним дахом під час окупації та війни.

У кінотеатрах України представили до подальших кіносеансів драму Олесі Моргунець-Ісаєнко «Щедрик». Синопсис картини розкриває історію трьох сімей, що  живуть під одним дахом – української, єврейської та польської. Представники різних поколінь опинилися в лещатах війни, переживши німецьку, радянську окупації та Голокост.

Читайте також: В Києві вперше презентували оригінал партитури всесвітньо відомого "Щедрика" – фоторепортаж

“У безвиході поневолення українська родина приймає до себе дітей, батьки яких стали жертвами окупантів, та самовіддано оберігає їх, наче власну донечку Ярославу. Дівчинка понад усе мріє примирити увесь світ завдяки українському «Щедрику», який намагаються стерти з її пам'яті. Та слова святкової пісні ведуть до світла у суцільному мороці…”, – йдеться в описі фільму.

Читайте також: З Різдвом Христовим: тексти святкових колядок

Лейтмотивом упродовж всієї стрічки лунають слова «Щедрик, щедрик, щедрівочка, прилетіла ластівочка …».

Читайте також: Проводжаємо 2022: найкращі фільми року

Майже всі події відбуваються за зачиненими дверима спільного дому, що став пристанищем. Це додає відчуття безвиході і неминучості карального режиму, що вривається крізь завісу.