UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хореографічна частина ГогольFest 2016 буде присвячена жінці і її ідентифікації

Також будуть порушені теми самотності і пошуку комунікації.

ГогольFest 2016 оголосив хореографічну програму за участю українських і зарубіжних танцівників. Як повідомляє Cultprostir, програма отримала назву "Культура Іштар".

Організатори заявляють, що більша частина хореографічної програми буде присвячена жінці і способам її ідентифікації. Крім того, танцівники будуть піднімати проблеми самотності і пошуку комунікації.

Головними подіями програми стануть спектакль "Близькість" ірландського хореографа Стіва Батька, балет від вуличного танцювального дуету з Литви Лавринаса Жакявичуса і Айгерди Гудайте Feel-link. Крім того, представить свій спектакль Black box Чеві Мюрадай. В основу постановки ляже твір Шарля Бодлера, а танцівники зіграють "проклятих поетів", які жили за межами і проти суспільства.

Фестиваль відкриється постановкою Тамари Максименко Femminile, в основу якої лягли реальні історії з життя. Режисер Ірина Плотнікова презентує виставу "Айседора", на який її надихнула постать засновниці сучасного танцю – американка Айседора Дункан.

У 2016 році фестиваль буде проводитися на базі "Арт заводу Платформа" - масштабного креативного простору, розташованого на Лівому березі Києва.

У 2015 році ГогольFest проходив на ВДНГ. Фестиваль об'єднав представників сучасного мистецтва з багатьох країн (серед них Франція, Швейцарія, Литва, Росія, Австрія). Головною подією першого дня став музичний перформанс Влада Троїцького "Мистецтво війни".