UA / RU
Підтримати ZN.ua

Головний рабин України закликав молитися за закінчення війни

Завтра євреї святкують свято Пурім, встановлене на згадку про порятунок перських євреїв від винищення.

Головний рабин України Моше Асман напередодні свята Пурим закликав євреїв України та світу молитися за президента України Володимира Зеленського та перемогу України у війні.

"Сьогодні в Україні йде війна. Жорстокий і підступний агресор із Росії бомбить і розстрілює українські міста. Гинуть сотні жінок, дітей та старих людей. Сьогодні я звертаюся до вас, євреї та українці, давайте в піст Естер цієї середи поститимемо зі сходу сонця і до заходу, не будемо ні їсти, ні пити, а присвятимо день молитвам, звернемося до Всевишнього всім серцем, щоб він допоміг, дав сили президентові Володимиру Зеленському вистояти у цей скрутний час", – заявив Асман у відеозверненні.

За словами рабина, у ці дні Зеленський відстоює не лише свободу України, а "є символом і оплотом усього вільного світу".

"Щоб більше не було війни, щоб був мир у всьому світі, щоб ми були щасливі та любили одне одного", - завершив він звернення.

Напередодні Митрополит Православної церкви України Епіфаній благословив український народ на боротьбу з ворогом та наголосив, що вбивство ворога для захисту Батьківщини не є гріхом.