UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гурту "Крематорий" заборонили в'їзд в Україну

Російська група виступала в окупованому Криму.

Російському гурту "Крематорий" заборонили в'їзд в Україну через концерти в окупованому Криму. Колектив не зможе виступити на фестивалі Atlas Weekend, для участі в якому був запрошений в нашу країну. Інформацію про заборону виклав у відкритому листі лідер колективу Армен Григорян. Лист опублікував на своїй сторінці в Facebook журналіст Олексій Певчев.

У листі йдеться про те, що підставою для заборони на в'їзд гурту в Україну стала інформація про концерти "Крематория" в окупованому Криму, яка була опублікована на сайті "Миротворець".

"Для нашого колективу немає кордонів і держав, є тільки люди! Ми музиканти, і для нас найголовніше - творчість. Незважаючи на політичну ситуацію між двома державами, ми все ж таки прийняли запрошення організаторів міжнародного фестивалю "Атлас Вікенд" виступити там, тому що ми щиро віримо - саме Музика здатна об'єднувати народи і поселити світ у покалічених політиками душах!", - заявив Григорян в листі.

Як повідомлялося раніше, Служба безпеки України заборонила секретарю Спілки журналістів Росії Ашоту Джазояну в'їзд в Україну терміном на три роки за порушення перетину кордону України під час візитів до окупованого Криму.

Раніше під заборону на в'їзд в Україну потрапив депутат Державної думи РФ від партії "Єдина Росія" Віталій Мілонов. Заборона пов'язана з його висловлюваннями та порушенням правил перетинання державного кордону України.