UA / RU
Підтримати ZN.ua

GOGOLFEST повертається в Україну: де фестиваль відбудеться цього року

Вперше в історії фест прийматиме Запоріжжя.

Фестиваль сучасного мистецтва GOGOLFEST повертається в Україну. Цього року його вперше в історії прийматиме Запоріжжя. Фестиваль відбудеться з 18 по 20 жовтня.

Захід відкриє 9 метрова інсталяція, що є центральною частиною майбутнього меморіального комплексу "Посадка. Дерево пам’яті" у вигляді величезного металевого дерева, на кожній гілці якого закарбована світла пам’ять про воїнів, віддавших життя за свободу та перемогу українського народу. Автором меморіального комплексу є режисер та діючий військовий Дмитро Костюминський. 

Читайте також: На фестивалі в Італії дискваліфікували циркову артистку з України через її протест проти Нікуліна

У програмі фестивалю цього року виступи українських гуртів Dakh Daughters, «Пиріг і Батіг», Zapaska.

Крім того, вперше в Україні буде представлено культову виставу «Місто Марії», вісім показів якої відбулися на найбільшому європейському театральному фестивалі у французькому Авіньйоні.

На фестивалі також представлять українсько-німецький проєкт «Серце Матері: Діти зберігають наші сльози» від режисера Владислава Троїцького. Це вистава про трагедії матерів, діти яких знаходяться на фронті.

Глядачі також зможуть побачити виставу «Сонячний народ», яка була представлена на європейських майданчиках, наприклад, у Швейцарії, Німеччині, Польщі, Франції та інших країнах. 

Буде також представлено мультимедійну інсталяцію «Сховище Покрова» в укритті. Тут можна буде послухати твори українських авторів та побачити твори вітчизняних художників.

«Фестиваль цього року має нову місію і присвячений Покрові – дню захисту вищими силами воїнів, що боронять свою країну, свою віру, своїх людей», - розповів директор GOGOLFEST Максим Демський.

«Цьогорічний фестиваль має на меті підтримати мешканців прифронтового Запоріжжя українськими сучасними сенсами. Це НЕ "ентертеймент", а глибоке переосмислення спільного досвіду та пошук нових шляхів розвитку і життя в умовах сьогодення», - додав він.

Детальніше з програмою фестивалю можна ознайомитися за посиланням.

Як зазначили організатори, під час заходу будуть дотримані всі безпекові норми: більшість події відбудуться безпосередньо в укриттях, а інші – в будівлях, обладнаних бомбосховищами. GOGOLFEST відбудеться за підтримки Запорізької Обласної Військової Адміністрації, Запорізької Міської Ради та МетІнвесту.