UA / RU
Підтримати ZN.ua

Французькі ЗМІ: Жерар Депардьє зіграє в кіно роль першого президента Чечні Ахмата Кадирова

ЗМІ Франції повідомили, що Жерар Депардьє, який нещодавно став почесним громадянином Чеченської республіки, у фільмі "Серце батька" виступить у ролі першого президента Чечні Ахмата Кадирова. У Росії ж кажуть, що актор лише втілить на екрані позитивний образ чеченця.

Відомий французький актор Жерар Депардьє, який отримав російське громадянство, зіграє першого президента Чечні Ахмата Кадирова у художньому фільмі, пише французька газета Le Monde.

За даними видання, Депардьє має намір зіграти в двох фільмах, які будуть зніматися на території Чеченської Республіки. У кримінальному трилері "Бірюза" (Turquoise), зйомки якого пройдуть у Москві і Грозному, актор зніметься разом з британською актрисою Елізабет Херлі і зіграє гангстера.

У фільмі "Серце батька" (A Fathers Heart) Депардьє виступить у ролі батька нинішнього глави Чечні Рамзана Кадирова.

Разом з тим, керівник Держфільмфонда Росії Микола Бородачов заявив, що Депардьє не буде зніматися в ролі першого президента Чечні. "Хоча фільм називається "Серце батька", мова не йде про батька Кадирова. Це зовсім інша історія, більше схожа на бойовик. Депардьє втілить на екрані позитивний образ чеченця", - пояснив Бородачов.

"Спочатку картина називалася "Серце батька", але згодом автори дещо змінили сюжет і назву фільму на нову - "Бірюза", це одна і та ж картина, хоча деякі ЗМІ пишуть, що це два різних фільми. Зйомки, можливо, почнуться вже з наступного тижня, підготовка йде вже давно", - пояснив він.

Фільм не про саму Чечню, і Депардьє не буде грати роль Кадирова. Це сучасний фільм з захоплюючим кримінальним сюжетом. У ньому Депардьє зіграє роль батька, сина якого вбивають у Росії, він приїжджає в Москву, щоб знайти вбивць і помститися за сина.

Перший президент Чечні Ахмад Кадиров загинув 9 травня 2004 року в результаті теракту на стадіоні "Динамо" в Грозному. З 2000 року і до введення прямого президентського правління в Чечні Ахмад Кадиров очолював місцеву адміністрацію, а в 2003 році був обраний президентом республіки.

Жерар Депардьє, обурений планами уряду Франції збільшити "податок на багатих" до 75%, в кінці минулого року відмовився від французького громадянства. Він переїхав у бельгійський місто Нешен на кордоні з Францією, де придбав будинок і оформив проживання. На початку січня цього року актор отримав російський паспорт. !zn

Читайте також:

Депардьє в Чечні станцював лезгинку з Кадировим

У російському паспорті Депардьє поставили штамп про прописку

Кадиров списав пожежу в хмарочосі з квартирою Депардьє на волю Аллаха

Депардьє вдячний Путіну за російський паспорт, але хоче громадянство Бельгії