UA / RU
Підтримати ZN.ua

Forbes склав рейтинг найбільш рентабельних зірок Голівуду

Найбільші гроші кіностудіям приносять саме молоді популярні актори, "старожили" Голлівуду виявилися поза рейтингом.

Актриса Наталі Портман і зірка вампірської саги «Сутінки» Крістен Стюарт очолили десятку «найбільш рентабельних зірок Голівуду», гонорари яких дають максимальну віддачу творцям кінофільмів.

Так, найприбутковішою актрисою у світі стала Наталі Портман. Як зазначає журнал Forbes, з кожного долара, сплаченого їй за участь у фільмах за останні три роки, кіностудії отримали прибуток у розмірі $42,7. Головна заслуга в цьому - фільм "Чорний лебідь", який зібрав у прокаті $329 млн, притому що витрати на бюджет стрічки були в 25 разів менше - всього $13 млн. А романтична комедія "Більше ніж секс", що коштувала творцям $25 млн, заробила $150 млн, або в 6 разів більше бюджету.

На другому місці в рейтингу розташувалася зірка "Сутінків" молода актриса Крістен Стюарт, вона приносить творцям фільмів на $2,1 менше, ніж Наталі Портман - $ 40,6. У минулому році її результат був кращим - $50 і перше місце в рейтингу.

Варто відзначити, що раніше Стюарт була визнана Forbes найбільш високооплачуваною актрисою 2012 року. Однак при цьому вкладення в актрису себе виправдовують. Незважаючи на те, що за дві останні частини "Сутінків" гонорар актриси склав рекордні $25 млн, збори кіносаги в $3,3 млрд ці витрати з лишком окупили.

Третій рядок посів Шайа Лабеф, що став зіркою всіх трьох фільмів про «Трансформерів». Він повертає $35,8 кінобосам з кожного витраченого на нього долара.

На четвертому рядку Роберт Паттінсон, партнер Стюарт з «Сутінків» ($ 31,7). На п'ятому - Деніел Редкліфф з «Гаррі Поттера» ($30,5).

На шостій сходинці ще один актор «Сутінків» - Тейлор Лотнер ($29.50), На сьомій - Бредлі Купер ($25 - «Області темряви», «Похмілля у Вегасі»). Замикають Топ-10 Дуейн Джонсон з $22,70 («Подорож-2»), Емі Адамс і $22,6 («Боєць», «Високосний рік") і Кевін Джеймс з $22,4 ("Однокласники", "Мій хлопець із зоопарку ").

Відзначимо, що, за даними того ж Forbes, студії найбільше переплачують Едді Мерфі - кожен долар його гонорару повертає всього $2,30. !zn

Читайте також:

У Голлівуді почалася криза ідей

Від «Хоббіта» троїться в очах: ​​огляд фільму

Forbes склав рейтинг найбільш високооплачуваних молодих знаменитостей

Найбільш високооплачуваним актором Голлівуду став Том Круз