UA / RU
Підтримати ZN.ua

Forbes склав список найбільш високооплачуваних представників шоу-бізнесу

Перше місце у списку посів режисер Пітер Джексон.

Американський журнал Forbes склав список найоплачуваніших зірок шоу-бізнесу. Як повідомляється на сайті видання, загалом 25 представників рейтингу заробили за рік 4,4 мільярда доларів. При цьому більшість із них не створювала нічого нового, але продали студії, компанії або музичні каталоги.

На першому місці у списку розмістився режисер «Володаря перснів» та «Хоббіта» Пітер Джексон, який заробив 580 мільйонів доларів за рік. Він продав частину своєї студії зі створення візуальних ефектів за 1,6 мільярда доларів. Forbes зазначає, що Джексон став третьою людиною у світі (після Стівена Спілберга та Джорджа Лукаса), яка стала мільярдером, створюючи фільми.

Читайте також: Forbes вніс режисера «Володаря перснів» Пітера Джексона до списку мільярдерів

Друге місце у списку посів музикант Брюс Спрінгстін із річним доходом 435 мільйонів доларів. Він продав каталог своїх пісень за 500 мільйонів доларів. Замикає трійку лідерів репер Jay-Z, який торік заробив 340 мільйонів доларів.

До першої п'ятірки списку також увійшли Дуейн Джонсон (270 мільйонів доларів) та Каньє Вест (235 мільйонів доларів).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше Forbes склав список найвпливовіших жінок світу. Перше місце у ньому посіла мільярдер-філантроп, письменниця Маккензі Скотт. Вона третя за багатством жінка у світі.