UA / RU
Підтримати ZN.ua

День святого Валентина: фільми про кохання для перегляду в свято

Іноді картини, що розповідають про кохання, викликають сміх, інколи ж – змушують поплакати.

Наближається День святого Валентина – найромантичніший день року, який ми прагнемо провести з другою половинкою і нагадати їй про своє кохання. Цього дня також закохані часто зізнаються у своїх почуттях об'єктам симпатії, які поки що не знають про них.

Одним із обов'язкових атрибутів свята стали фільми про кохання, які дозволяють створити потрібну атмосферу. Незважаючи на те, що кохання – прекрасне почуття, іноді воно змушує нас відчувати не лише позитивні емоції. Це знаходить відображення і у фільмах: деякі з них змушують нас сміятися, деякі – плакати, деякі – мріяти про те, щоб і в нашому житті було так само.

Але всі фільми нагадують нам про одне: «Все, що нам потрібно, – це кохання».

Читайте також: Netflix купив права на показ нового фільму Олега Сенцова

Зворушливі фільми про кохання

"Ла-Ла Ленд"

Фільм Дем'єна Шазелла, який мало не отримав «Оскар», але, на думку багатьох людей, безперечно заслуговував на нагороду. Незважаючи на несподіваний кінець, який залишив багатьох із почуттям незавершеності, цей фільм розповідає про справжнє кохання.

«До зустрічі з тобою»

Фільм із Емілією Кларк, який показує, що вона може бути не лише «матір'ю драконів». Зворушлива історія про Вілла, якого паралізувало після ДТП, та Лу, якій дуже потрібна робота. Подальший розвиток подій, здавалося б, очевидний, але кінцівка несподівана.

"Куди приводять мрії"

Фільм не можна назвати типовою романтичною стрічкою. Він розповідає не тільки про кохання між чоловіком і жінкою, а й про любов до своїх дітей і навіть домашніх тварин. А ще про те, що наші страждання створюють для нас власне пекло, вийти з якого дуже важко.

«P.S. Я кохаю тебе»

Ще одна картина, яка розповідає про кохання, яке зберігається навіть після смерті коханих. Чоловік Холлі Джеррі рано помер, але після похорону вона починає отримувати від нього листи, кожен із яких закінчується фразою «P.S. Я кохаю тебе». Ці листи допомагають Холлі пережити смерть коханого та почати жити заново.

"Гордість та упередження"

Романи Джейн Остін – справжня класика книг про кохання, а «Гордість і упередження» – одна з найвідоміших із них. Роман уже кілька разів екранізували, але кожна стрічка розповідає історію кохання містера Дарсі та Ліззі.

Романтичні комедії

"День Святого Валентина"

Зрозуміло, важко уявити свято без стрічки, назва якої повторює цей день. Ще один фільм, знятий за добре відомим принципом: історії різних, здавалося б, людей виявляються пов'язані в День святого Валентина.

«Кейт та Лео»

Романтична історія двох людей, яким, начебто, не судилося зустрітися. Але все ж таки Леопольд, герцог Олбанський, опиняється в сучасному Нью-Йорку і зустрічає Кейт.

«Щоденник Бріджіт Джонс»

Фільмів про Бріджіт знято цілих три, це перша частина трилогії. Тут ми знову побачимо містера Дарсі, але, зрозуміло, він не схожий на героя книг Джейн Остін. Тут буде і «поганий хлопець» та вибір, який потрібно зробити між двома чоловіками.

«Як позбутися хлопця за 10 днів»

Журналістка та рекламний агент укладають у себе на роботі парі. Вона повинна використати всі відомі їй способи, щоб позбутися хлопця за 10 днів, а він - закохати в себе дівчину за такий же термін. Звичайно, за збігом обставин вони повинні «показати свою майстерність» один на одному.

"Весільний переполох"

Другий фільм із Меттью МакКонахі у цій добірці. Цього разу пару йому складає Дженніфер Лопес. Організатор весіль знайомиться з симпатичним лікарем, до якого починає відчувати симпатію. Але раптом виявляється, що вона має організувати весілля для нього та його нареченої – багатої спадкоємиці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.