UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фільм «Вічні» посилив у світі інтерес до мови жестів

У кіновсесвіті Marvel з’явилася перша глухоніма супергеройка.

Після прем'єри супергеройського фільму «Вічні» 5 листопада інтерес до мови жестів у світі зріс на 250%, свідчать результати запитів на відповідні курси на заснованій українцями освітній платформі Preply, передає Independent.

Першу глухоніму супергеройку у кіновсесвіті Marvel - Маккарі - зіграла глуха актриса Лорен Рідлофф. Вона ще відома за ролю Конні у «Ходячих мерцях». У «Вічних» Маккарі спілкується зі своїми товаришами мовою жестів, що надихнуло тисячі людей записатися на онлайн-курси із вивчення жестової мови.

Кількість пошукових запитів самої Рідлофф з 1 листопада збільшилися в усьому світі на 550 відсотків, а пошук «першого глухого супергероя» подвоївся порівняно з листопадом 2020 року.

Читайте також: Нового Супермена із всесвіту DC Comics зробили бісексуалом

«Надана мені можливість зіграти глуху супергеройку означає, що два моїх хлопчика, які також глухі, виростуть у світі, де є глухі супергерої. Це означає, що вони зможуть мріяти трохи сміливіше», - сказала Рідлофф у інтерв'ю The New York Times.

Також у фільмі грають Анджеліна Джолі, Джемма Чан, Річард Медден, Кумейл Нанджіані, Браян Генрі, Сальма Хайєк і Баррі Кеоган.