UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фільм української режисерки переміг на одному з найбільших фестивалів документального кіно в світі

Картина «Цей дощ ніколи не скінчиться» отримала нагороду Best Film Award.

Створений за підтримки Держкіно фільм «Цей дощ ніколи не скінчиться» режисерки Аліни Горлової отримав нагороду престижного фестивалю документального кіно Jeden svět/One World в Чехії. Як повідомляється на сайті Держкіно, картина отримала нагороду Best Film Award.

Члени журі заявили, що цього року переможця було просто визначити, оскільки «фільм «Цей дощ ніколи не скінчиться» - ідеально створена історія, яка відразу вкрала їхні серця». У журі також відзначили, що були вражені талантом режисерки і команди фільму.

Раніше фільм отримав головний приз кінофестивалю goEast в Німеччині.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Творці фільму РФ про Крим визнані загрозою нацбезпеці

«Цей дощ ніколи не скінчиться» - це подорож 20-річного Андрія Сулеймана в циклі «війна-мир». Разом зі своїм батьком головний герой картини переїхав з Сирії, але зіткнувся з новим військовим конфліктом вже в Україні, де він є волонтером Червоного хреста. Після смерті свого батька головний герой вирішує поховати його в Сирії.

Фільм є копродукцією України, Латвії, Німеччини та Катару, був профінансований Державним агентством України з питань кіно, Латвійським кіноцентром, фондами IDFA Bertha Fund і Doha Film Institute.