UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фільм Сергія Лозниці увійшов до шорт-листа «європейського Оскара»

Переможців оголосять 11 грудня у Берліні.

Документальний фільм Сергія Лозниці «Бабин Яр. Контекст» увійшов до шорт-листа премії European Film Awards. Список номінантів оголосили на фестивалі у Севільї, повідомляє «НВ».

Окрім роботи Лозниці, на звання найкращого документального фільму претендують ще чотири картини. Серед них – «Біжи» Йонаса Расмуссена та «Містер Бахман та його клас» Марії Шпет із Німеччини, «Приборкання саду» Саломе Джаші спільного виробництва Німеччини та Швейцарії, «Найкрасивіший хлопчик у світі» Крістіни Ліндстром та Крістіана Петрі зі Швеції.

Читайте також: Вийшов тизер мультфільму про космічного рейнджера Базза Лайтера

Переможців оголосять 11 грудня у Берліні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Фільм заснований на архівних матеріалах та розповідає про події, що призвели до вбивства 33771 єврея в окупованому нацистами Києві 29-30 вересня 1941 року, а також про наслідки цієї трагедії.

Картина складається з 20-25 епізодів, змонтованих з архівних матеріалів, знятих у період з 1941-го - починаючи з вторгнення нацистів на територію СРСР - по 1966 рік, коли був організований перший архітектурний конкурс на проєкт меморіалу в Бабиному Яру. Кожен епізод – закінчений сюжет, прямо чи опосередковано пов'язаний із трагедією Бабиного Яру.

Раніше «Бабин Яр. Контекст» отримав нагороду «Золоте око», яку вручають на Каннському кінофестивалі за найкращий документальний фільм.