UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фільм "Клондайк" отримав ще одну нагороду Берлінського кінофестивалю

Картину нагородили призом глядацьких симпатій.

Українська драма «Клондайк» здобула ще одну нагороду Берлінського кінофестивалю. Як повідомляє Держкіно, картина режисера Марини Ер Горбач отримала премію за друге місце рейтингу глядачів у категорії ігрових фільмів.

Зазначається, що лауреатів Panorama Publikumspreis – призу симпатій глядачів, який присуджується за результатами глядацького голосування в рамках конкурсної фестивальної програми «Панорама», нагородили 19 лютого.

Читайте також: Вийшов трейлер комедійного фільму за книгою Кузьми Скрябіна

«"Клондайк" став дуже актуальним фільмом на Berlinale 2022. Ми запропонували європейському глядачу зворотний бік актуальної стрічки новин про українсько-російський кордон. Для багатьох розуміння, що війна в Україні продовжується з 2014 року, було емоційним відкриттям. Я особисто відчула, що фільм вдалося перевернути у глядачів страх до емпатії до українців», - прокоментувала режисерка стрічки.

Раніше «Клондайк» отримав також приз екуменічного журі «Берлінале».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

«Клондайк» розповідає про сім'ю, яка опинилася у центрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року у селі Грабове Донецької області. Ірка і Толік чекають на народження першої дитини, але разом з уламками збитого Боїнга в їхнє життя вривається війна. Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли до села вриваються озброєні угруповання.

Головні ролі у фільмі виконали Оксана Черкашина («Погані дороги»), Сергій Шадрін («Чорний ворон») та Олег Щербина («Черкаси»).

Світова прем'єра "Клондайка" відбулася у рамках конкурсної програми World Cinema Dramatic Competition фестивалю "Санденс". Це перша українська ігрова стрічка, яка увійшла до конкурсу головного фестивалю незалежного кіно у США.

Український прокат фільму заплановано на 2022 рік.