UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фільм "Бабин Яр. Контекст" відзначений нагородою на кінофестивалі в Каннах

На Канському фестивалі Лозниця представляв сім своїх картин.

Фільм Сергія Лозниці "Бабин Яр. Контекст" отримав спеціальний приз журі Каннського фестивалю «Золоте око». Премія присуджується з 2015 року за кращий документальний фільм, який бере участь в одній із секцій Каннського міжнародного кінофестивалю.

Сергій Лозниця подякував Каннському фестивалю за запрошення показати фільм на цій прославленій сцені.

"Я дякую шановним членам журі за підтримку і високу оцінку нашої роботи. Сподіваюся, що ця нагорода допоможе фільму досягти більш широкої аудиторії по всьому світу. Але, звичайно, я сподіваюся, що цей фільм буде показаний в Україні і стане предметом змістовної розмови. Така розмова особливо важлива для країни, на території якої 80 років тому відбулися ці трагічні події", - сказав Лозниця після нагородження.

Це сьомий фільм Сергія Лозниці, запрошений в офіційну програму Каннського фестивалю.

Всесвітня прем'єра документального фільму «Бабин Яр. Контекст» відбулася на Каннському кінофестивалі 11 липня в програмі «Спеціальний показ». Уже восени цей фільм зможе побачити і український глядач в рамках заходів, приурочених до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Читайте також: Стрічка про українську гімнастку та часи Євромайдану отримала приз на Каннському кінофестивалі

Нагадаємо, в 2018 році на Канському кінофестивалі представили фільм Лозниці «Донбас». Тоді картину відзначили нагородою за режисуру в категорії «Особливий погляд».