UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage: на заході представлять творчість на фоні війни

Фестиваль проходитиме з 17 до 20 серпня на території заповідника "Софія Київська".

У Києві на території заповідника «Софія Київська» 7 по 20 серпня  відбудеться шостий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage. Цього року організатори зосередились на представлені мистецьких проектів, більшість з яких була створена під час великої війни.

Тема цьогорічного фестивалю — «Дорогу підкорює той, хто іде!». До участі в ньому залучать митців, які сьогодні знаходяться в лавах ЗСУ, та тих, хто в тилу активно пропагують українську культуру.  

Bouquet Kyiv Stage-2023 традиційно складатиметься з музичної, виставкової, театральної, екскурсійної, дитячої, кінопрограми та так званих бесід під ясенем.

Читайте також: Фонд Віктора Пінчука відкрив виставку про російські воєнні злочини під час саміту НАТО у Вільнюсі

Музична програма представить багато премʼєрних творів і музики написаної протягом останнього року. У планах День музики Сильвестрова, який об’єднає фортепіанну, вокальну, хорову й електронну музику, презентація програми маловідомих українських композиторів «Re-Vision», концерт «Невідомий український модернізм: Яновський, Якименко, Сениця», джазові концерти та концерт до 30-річчя ансамблю солістів «Київська камерата», присвята Валерію Матюхіну.

Кіночастина буде сформована за загальною темою «Культура vs війна» та включатиме понад 20 фільмів. Серед них: прем’єри стрічок про митців на війні - Сергія Жадана, Тараса Компаніченка та гурту Антитіла.

У межах фестивалю також організують чотири виставки:

Читайте також: Гравюри української художниці відправлять на Місяць

Театральна програма буде представлена виставою «У темряві» за участі Катерини Кістень та Ігоря Рубашкіна.

Також на Bouquet Kyiv Stage пройдуть дитячі майстер-класи з виготовлення оберегів для наших захисників та будуть доступні екскурсії Софійським собором.

«Вхід на фестиваль традиційно за вхідним квитком у музей «Софія Київська». Реєстрація потрібна лише на концерти, які відбудуться у Софійському соборі», - додають організатори.