UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фестиваль ТуСтань 2019

У перших числах серпня фортеця Тустань знову зібрала друзів - тих, у чиїх жилах вирує кров відважних лицарів-русичів, хто пам'ятає поклик гір, чиє серце відчуває ритми українського середньовіччя.

tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua
tustan.ua

Фестиваль ТустаньФестіваль середньовічної культури "Ту Стань!" (Тустань) щорічно переносить відвідувачів у Середні століття і створює атмосферу давньоруської доби. Крім реконструкції боїв, в древньої Тустані лунають середньовічна музика, відтворюються традиції, ремесла і старовинні розваги. Реконструкції боїв на фестивалі окремо присвячують цілий день.

У 2019 фестиваль "Ту Стань!" пройшов в 14-й раз.

Традиційно гостей чекали: бугурти та лицарські поєдинки, стрільба з луків та арбалетів, театри і література, вуличні музиканти і велика сцена, ремісничі майстер-класи і середньовічний ярмарок.

Родзинкою фестивалю "Ту Стань! 2019" став нічний штурм фортеці, лазерне шоу і "Машина часу" - подорож в минуле з доповненої і віртуальної реальності.

Фестивальні майданчики уже традиційно розмістятилися на території заповідника "Тустань" біля скель, на яких в ІX - XІІI століттях стояв неприступний місто-фортеця. Тустань була великим стратегічним об'єктом, який діяв як митниця і оборонний пункт єдиної системи Карпатської лінії оборони південно-західного кордону Київської Русі. Уявити велич Тустанськоі фортеці в цьому році допоможе Водяна стіна, на якій проектувалося 3D зображення могутнього середньовічного укріплення

Гостям фестивалю "Ту Стань!" пропонували зануритися в середньовічний побут, взяти участь в різноманітних майстер-класах, навчитися середньовічним танцям, виліпити настоящеее чашку на гончарному крузі, постріляти з лука та ін. Ремісники продавали середньовічний товар і пригощали всіх бажаючих справжніми середньовічними стравами. А лицарі слова взяли участь в змаганнях під час поетичного турніру на літературній галявині. Особливий гість літературної частини фестивалю - Олександр Ірванець.

Під час фестивалю відбулося відкриття інтерактивної скульптурної групи "Щит Європи". Відвідувачі самостійно зможуть "оживляти" скульптуру і приводити її в рух.