UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фестиваль «Молодість» оголосив програму

Участь в кіноогляді візьмуть 200 картин.

Організатори 50-го ювілейного кінофестивалю «Молодість» оголосили програму кіноогляду. Цього року фестиваль пройде з 29 травня по 6 червня в гібридному форматі, повідомляє «Новое время».

Програма фестивалю включатиме 200 картин в міжнародному та національному конкурсі, Конкурсі та позаконкурсних програмах. За три тижні до кіноогляду ця кількість все ще доповнюється.

Серед повнометражних фільмів Міжнародного конкурсу глядачі і журі зможуть оцінити нові фільми «Стаючи Моною» Сабіне Люббе Баккер і Нільса ван Куворден (Нідерланди, 2020), «Абу Омар» Роя Кріспела (Ізраїль, Франція, 2020), «Після кохання» Аліма Хана (Велика Британія, 2020), «Луззу» Алекса Камільєрі (Мальта, 2021), «Я працюю на кладовищі» Олексія Тараненко (Україна, 2021) і ін.

У Студентському конкурсі, що проходить в рамках Міжнародного конкурсу, можна буде подивитися фільми «Вода» Сантьяго Зерменьо (Мексика, 2020), «Вогнище» Карлоса Саіза (Іспанія, 2020), «Я хочу повернутися, повернутися, повернутися» Ельзи Розенгрен (Німеччина, 2020), «Я і моя товста дупа» Єлизавети Письмак (Польща, 2020) та ін.

У Національному конкурсі візьме участь 16 короткометражних фільмів від українських режисерів, зокрема «Одні» Валентини Черкашиної, «Останній день юності» Антона Чистякова і Романа Краснощока, «Фаза» Миколи Засєєва, «Нетерпимість» Станіслава Бітюцького, Rich Bitch Маргарити Лукич, «Обійми мене» Каті Царик та інші.

У Позаконкурсній програмі також покажуть безліч цікавих фільмів. Серед них, зокрема, свіжі картини Жанни Джі Вандерс «Вальхален Назавжди» (Німеччина, 2020), Філіпа Лакоти «Ніч королів» (Франція, Кот-д'Івуар, Канада, Сенегал, 2020), Анни Роша «Слухай» (Португалія, Велика Британія, 2020) та ін. Будуть показані також картини зі Скандинавської панорами, Опівнічного сеансу, програми 4MA, робіт Єрусалимської школи кіно і телебачення імені Сема Шпігеля та інших.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Фестиваль Октоберфест скасовано другий рік поспіль

Фільмом відкриття фестивалю стане картина українського режисера Івана Миколайчука «Вавилон ХХ» 1980 року, який розповідає про перші кроки колективізації в українському селі. Головні ролі в ньому зіграли Іван Миколайчук і Любов Поліщук.